Isolering samt efterisolering

Efterisolering

Vi udfører efterisolering af lofter med papiruld. Har I et loft med 100 eller 150 mm isolering og får efterisoleret med ekstra 200 eller 300 mm. opnår I en stor besparelse på varmeregningen.
Huset bliver mere energieffektivt så bliver det også mere lufttæt da papirulden pakker tæt rundt om rørkasser og spær. Tætheden er vigtig da det er en kilde til kold luft der strømmer ind i huset via små sprækker og trækker varmen ud. Når man efterisolere med papiruld er det nødvendig at hæve gangbroen.

For at opnår den maksimale effekt af en efterisolering bør der laves vindafskærmning i kanten af huset, såkaldte vindplader. Vindplader opsættes lige over ydermuren og op langs spærene i hele husets længde, så de går op over isoleringshøjden. Dermed undgår vi at der blæser kold luft ind i isoleringen i kanten og trækker varmen ud.

isolering-tomrer-holm

Hvad er papiruld

Papiruld er som navnet antyder lavet af genbrugspapir, som bliver hakket i helt små stykker til granulat. Papiruldsisolering består af ca. 85 % genbrugsaviser 5 % borax salte og ca. 10 % aluminiumhydroxid. Når disse ting blandes sammen får vi papiruld som er beskyttet mod brand og råd og svamp. Papiruld er et gennemtestet materiale og er fantastisk at arbejde med. Det klør ikke og er nemt at børste af tøjet. Tilmed er det ikke noget skadedyr kommer til at bo i, de kan ikke leve i papirulden.

Hvad koster det

Hvis vi tager udgangspunkt i et hus på 200 m2 med gitterspær og I får lagt 200 mm, ekstra på koster det ca. 25.000 kr. med moms. dog uden udgifter til at hæve gangbroen og lave vindplader, der skal samtidig laves en kasse rundt om loftlemmen.